Diploma zwemmen bij 123Jump

“Wanneer mag mijn kind afzwemmen?” is een van de meest gestelde vragen van ouders. Door alle discussies, publiciteit en druk van ouders lijkt het alsof het halen van een zwemdiploma het doel is van zwemles. Primair doel van zwemles is goed leren zwemmen. En wie goed kan zwemmen, haalt zijn zwemdiploma.

Antwoord op de vraag wanneer een kind kan afzwemmen is: uw kind mag afzwemmen wanneer hij of zij alle vaardigheden voor het gewenste diploma goed onder de knie heeft.

Diplomagarantie versus goed leren zwemmen

Ook wij merken dat veel ouders graag een diploma-garantie zouden krijgen. 123Jump kiest bewust niet voor diplomagarantie! Ieder kind leert de diverse vaardigheden in het leven op een eigen tempo.

Sommige kinderen leren snel lezen, sommige kinderen zijn fysiek sterk en klimmen in de hoogste bomen en sommige kinderen hebben talent voor pianospelen…

Ieder kind leert zwemmen in zijn eigen tempo

Zwemmen is een vaardigheid die kinderen zich eigen moeten maken. Het ene kind kan dit snel en gaat het leren zwemmen bijna als vanzelf. Van een ander kind vraagt het veel doorzettingsvermogen.

Ieder kind mag bij ons zichzelf zijn. Ieder kind wordt zo goed mogelijk begeleid in het leren zwemmen.

Het hebben van een diploma staat niet gelijk aan goed kunnen zwemmen. Het geven van diplomagarantie heeft volgens ons de kwaliteit van het zwemonderwijs in Nederland sterk verminderd. Daarom kiezen we bij 123Jump voor de simpele uitleg: een kind krijgt het diploma als het alle vaardigheden voor dat diploma goed onder de knie heeft.

Goede conditie

Wat u zelf kunt doen ter voorbereiding van de zwemlessen: zorg voor een goede conditie bij uw kind, want zwemmen is ook een conditie-sport.

Veel voetballen, touwtje springen, traplopen, trampolinespringen en langere stukken fietsen en wandelen helpen een goede conditie te krijgen.

Eisen zwemdiploma

123Jump is aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij voldoen aan de strenge kwaliteitscriteria om aangesloten te zijn bij de Nationale Raad Zwemveiligheid.  De eisen van zwemdiploma ABC kunt u  downloaden  afzwem- en kledingeisen om te kijken wat een kind allemaal moet kunnen om te mogen diplomazwemmen.

 

Afbeeldingsresultaat voor zwemdiploma abc


zwemles in de vakantie met een diploma