Vragen en antwoorden over de zwemlessen van 123 Jump

1. Waar worden zwemlessen gegeven in de vakantie?

  • Domaine de Merlanes (Frankrijk)
  • Gardameer (Italië)
  • Coppet (Zwitserland)
  • Madrid (Spanje)

2. Waarom beginnen de zwemlessen vroeg tijdens de vakantie?

We beginnen vroeg zodat er genoeg pauze is tussen de lessen door en het hele gezin genoeg ruimte heeft om in de middag gezamenlijk iets te ondernemen.

3. Is het niet te zwaar voor kinderen, iedere dag zwemles?

Binnen de lessen nemen we regelmatig een pauze. De kinderen kunnen wat drinken en eten. We lezen dan voor of vertellen een verhaaltje. Onze ervaring is dat kinderen juist energie krijgen van bewegen. Zeker als het vrolijk en leuk is zodat ze vaak om 13.00 uur het water niet uit willen.

4. Op welke leeftijd kunnen de kinderen beginnen met zwemlessen?

Kinderen mogen bij ons meedoen met zwemles als ze 4,5 jaar zijn. Maar niet iedere 4,5-jarige is er aan toe. Als een kind al wat kan fietsen zonder zijwieltjes is dat een redelijke indicatie dat hij of zij motorisch rijp is om aan de zwemles te beginnen. Jongere kinderen mogen meedoen maar het leer-resultaat zal vaak minder zijn.

Daarnaast zijn kracht, concentratie en doorzettingsvermogen belangrijk. Hoe snel leren kinderen zwemmen? Leeftijd is niet doorslaggevend voor de snelheid waarmee kinderen leren zwemmen. De één heeft meer aanleg dan de ander.

Sommige vijfjarigen hebben direct de slag te pakken, sommige zevenjarigen moeten het hebben van het doorzettingsvermogen. Wij zorgen er in ieder geval voor dat alle kinderen met zoveel mogelijk plezier leren zwemmen. Gemiddeld staat er voor een A diploma 45 lesuren.

5. Wat moeten kinderen meenemen naar de zwemles?

Voor de eerste pauze moet u uw kind een broodje, liefst met kaas of worst, meegeven.(liever geen croissants omdat die erg kruimelen). 123Jump zorgt voor de zwemhulpmiddelen en snacks.

6. Mag mijn kind een dagje overslaan tijdens de vakantie zwemlessen?

Ja, dat mag. Mocht u tijdens de vakantie er écht een hele dag tussenuit willen, dan kan dat natuurlijk. Daarnaast is de woensdag een rustdag binnen de zwemweek, de kinderen zwemmen dan niet en zijn dan vrij. We verzoeken u dan om dan ook niet met zwemles bezig te zijn en het kind te laten rusten.

7. Sluiten de zwemlessen wel aan bij het niveau van mijn kind?

We werken met een lesprogramma waarbij ieder kind op eigen niveau mee kan doen. Per groep hebben we genoeg begeleiders, zodat er voor ieder kind veel individuele aandacht is. Kinderen kunnen dus instromen zonder zwemervaring maar ook kinderen die al een zwemdiploma hebben krijgen les op hun eigen niveau!

8. Krijgt mijn kind een diploma?

Als een kind alle vaardigheden voor het desbetreffende diploma onder de knie heeft, kan het bij ons op de laatste dag van de zwemcursus afzwemmen voor een zwemdiploma.

9. Verleren kinderen hun vaardigheden nadat ze klaar zijn met de cursus?

Daar kunnen we kort en krachtig over zijn, nee. We bestaan al 10 jaar en in die tijd hebben we een grote groep met vaste klanten gekregen. Hierdoor hebben we ervaren dat kinderen wanneer ze weer bij ons terugkomen nog even netjes en goed zwemmen op hier en daar een kleine tip na.
We oefenen en herhalen vaardigheden in veel verschillende situaties waardoor het kind de zwemslagen automatiseert.

10. Kan een kind zich wel concentreren als er in het zwembad ook andere mensen zwemmen en spelen?

Dit gaat wonderwel goed is onze ervaring. Wij reserveren bij een locatie een deel van het zwembad exclusief voor onze lessen en de lessen zijn intensief en vrolijk. De kinderen zijn er dus helemaal met hun aandacht bij.

11. Wat als mijn kind het niet leuk vindt?

Dan gaan we uitzoeken waarom uw kind het niet leuk vind. Misschien een slechte ervaring met een eerdere zwemles, misschien nog een beetje bang voor water? Ons streven is er samen met u voor te gaan zorgen dat uw kind leert zwemmen en dat hij of zij dat gaat doen met heel veel plezier.
Tot dusverre is dat nog altijd gelukt.

12. Kan mijn kind doorgaan bij 123Jump voor diploma B of C?

Ja, uw kind kan als het diploma A heeft gewoon verder gaan voor diploma B, C en op sommige locaties ook voor zwemvaardigheid.

zwemlessen bij zwemschool 123Jump