Zwemschool 123Jump

123Jump is een erkende Nederlandse zwemschool. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Raad Zwemveiligheid (NRZ). Jaarlijks leiden wij kinderen op voor zwemdiploma A, B, C en voor zwemvaardigheid- en survivaldiploma’s. Onze zwemlessen zijn wereldwijd tijdens vakanties bij mensen thuis of bij expats in het buitenland. Onze vaste zwemlocatie’s zijn in Frankrijk en Italië.

De 123Jump zwemmethode

Kenmerkend voor onze zwemmethode is opgewektheid, individueel en intensief contact met ieder kind en met en de hele lesgroep.
Een goed ontwikkeld lesplan is de basis waarbij de interactie met de kinderen is zó belangrijk is. Onze instructeurs zijn niet alleen gewone zweminstructeurs, ze zijn zwemPLEZIERinstructeurs! De 123jump zwemonderwijzers zijn volledig bevoegd en in het bezit van een VOG en EHBO.

We geven de zwemlessen in kleine groepjes, één instructeur op vier tot vijf kinderen. De instructeur staat altijd bij de kinderen in het water.
Een zwemweek bestaat uit 24 uur zwemles verspreid over 6 dagdelen.

Zwemles, ontspanning en plezier

Tijdens de lessen letten we erg goed op dat de kinderen lichamelijk zwaardere oefeningen afwisselen met hele rustige oefeningen. Denkt u bijvoorbeeld aan het drijven en onder water kijken. Daarnaast is er tijdens de les altijd ruimte voor ontspanning en plezier! We houden regelmatig een pauze.
Dan krijgen de kinderen wat eten en te drinken en wanneer nodig opnieuw ingesmeerd met zonnebrandcrème.

Misschien zal het u verbazen maar de kinderen houden dit prima vol! Soms vier of tot vier en half uur zwemles en dan nóg willen ze vaak na afloop niet het water uit! Wel adviseren we om ’s middags, na de zwemlessen, niet meer te veel lichamelijk zware dingen te doen met uw kinderen.

Zwemlessen waarin uw kind snel vorderingen maakt

De 1e zwemles is de les waarin de ouders een uurtje kunnen meedoen. Dan kijken we allereerst hoe ver een kind is wat betreft ‘watervrij’ zijn en zwemvaardigheden. We noteren dat op het voortgangsformulier en maken aan de hand hiervan voor ieder kind een individueel zwemplan. Elk kind is uniek en leert op zijn of haar eigen manier. Doordat wij veel persoonlijke aandacht kunnen bieden stemmen wij perfect af op de behoeftes van uw kind.

In het uitnodigende ‘leerlingenvolgsysteem’ voor kinderen houden we voor ieder kind de vorderingen bij. In één oogopslag kunt u dan, net als wij, zien welke vorderingen uw kind maakt. Welke aandachtspunten er nog zijn en wat de volgende stap zal zijn. Er is na de zwemles altijd met elke ouder tijd om te evalueren.

Van zwemplezier naar zwemresultaat!

Het is vooral belangrijk dat de kinderen de les leuk blijven vinden. Wij kiezen daarom voor een lesopbouw ‘van zwemplezier naar zwemresultaat’. We doen veel leuke speelse oefeningen waarbij we aan de zwemtechniek werken. Maar natuurlijk is er ook af en toe een lesblok waar flink geoefend wordt en waar doorzettingsvermogen van uw kind wordt gevraagd.

Geschikt voor alle niveau’s

Of uw kind een kind een beginner is of al  zwemles krijgt maakt bij ons niet uit. Kinderen krijgen bij ons een enorme boost en gaan enorm vooruit in hun zwemvaardigheden. Kinderen kunnen vervolgens instromen op een hoger zwemniveau bij u in de buurt of u boekt voor een volgende vakantie nog een zwemcursus bij ons. De juiste leeftijd om te starten met zwemlessen is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kind. Richtlijn is 4,5 jaar. Voor de beginnersgroepen 4 jaar.

123Jump voorpret zwempakket

Als u uw kind registreert, sturen we hem of haar, lang voordat de zwemcursus begint, ons 123Jump Pret-pakket. Dit is een rugzak inclusief onze CD / DVD met eigen vrolijke, trendy zwemsongs.

Het 123Jump Voorpret-pakket is een welkomstgeschenk voor nieuwe kinderen. Het wordt verstuurd naar kinderen die voor de eerste keer zwemlessen nemen bij 123Jump.

Nationale Raad Zwemveiligheid

Wij bieden het NRZ diploma.

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Afzwemmen

Kinderen die de vaardigheden beheersen kunnen aan het einde van een zwemcursus bij ons afzwemmen tijdens de afsluitende “grote zwemshow”. Meer informatie over diplomazwemmen.

 

zwemles diploma zwemmen en fun

 

 

rugzwemmen zwemles in Frankrijk, Italie, Luxemburg, Noorwegen

 

 

 

foto zwemles diploma zwemmen stickers plakken

 

 

 

123 Jump geefl zwemles volgens de officiele abc zwemmethode