Een geslaagde zwemles met veel voorpret

De zwemles begint met de voorpret. Na aanmelding bij ons krijgt uw kind het 123Jump Voorpretpakket toegestuurd. Dit pretpakket bestaat uit een leuke rugzak met een handdoek-cape en natuurlijk onze cd en dvd met onze eigen hippe zwemliedjes. Voor de ouders zit er in dit pakketje een informatiebrochure, zodat u meer weet van onze zwemlessen.

Zwemlessen waarin uw kind snel vorderingen maakt

De 1e zwemles is de les waarin de ouders een uurtje kunnen meedoen. Dan kijken we allereerst hoe ver een kind is wat betreft ‘watervrij’ zijn en zwemvaardigheden. We noteren dat op het voortgangsformulier en maken aan de hand hiervan voor ieder kind een individueel zwemplan.

In het ‘leerlingenvolgsysteem’ houden we vervolgens voor ieder kind de vorderingen bij. In één oogopslag kunt u dan, net als wij, zien welke vorderingen uw kind maakt. Welke aandachtspunten er nog zijn en wat de volgende stap zal zijn.

Van zwemplezier naar zwemresultaat!

Het is vooral belangrijk dat de kinderen de les leuk blijven vinden. Wij kiezen daarom voor een lesopbouw ‘van zwemplezier naar zwemresultaat’. We doen veel leuke speelse oefeningen waarbij we aan de zwemtechniek werken. Maar natuurlijk is er ook af en toe een lesblok waar flink geoefend wordt en waar doorzettingsvermogen van uw kind wordt gevraagd.

Met gemak een aantal uren zwemmen

In de vakantie zwemmen de kinderen de hele ochtend. Misschien zal het u verbazen maar de kinderen houden dit prima vol! Vier uur zwemles en dan nóg willen ze vaak na afloop niet het water uit! Wel adviseren we om ‘s middags, na de zwemlessen, niet meer te veel lichamelijk zware dingen te doen met uw kinderen.

Zwemles, ontspanning en plezier

Tijdens de lessen letten we erg goed op dat de kinderen lichamelijk zwaardere oefeningen afwisselen met hele rustige oefeningen zoals het drijven en onder water kijken.

Daarnaast is er tijdens de les altijd ruimte voor ontspanning en plezier! We houden regelmatig een pauze. Wij zorgen dan dat de kinderen wat eten en drinken en zo nodig opnieuw worden ingesmeerd met zonnebrandcrème.

Gemengde groepen met persoonlijke aandacht van de zweminstructeur

Omdat wij gemengde groepen hebben, met beginners en gevorderden, werken we heel individueel. Per kind en per les kijken we welke oefeningen we gaan doen. De groepjes bestaan maximaal uit 4-5 kinderen per instructeur.

Snel leren zwemmen met en zonder hulpmiddelen

Soms doen we oefeningen in groepen waarbij de kinderen wel aan hetzelfde werken maar allemaal op hun eigen niveau; bijvoorbeeld allemaal rugzwemmen, maar de een nog met hulpmiddelen en de ander al helemaal zonder. Soms krijgen kinderen ook individuele oefeningen of één op één begeleiding van een instructeur.

Tijdens de zwemles staan onze zweminstructeurs in het water, dichtbij om te helpen

Onze lessen zijn vaak in zwembaden waar de instructeurs wel kunnen staan maar de kinderen niet (1.10m tot 1.40m diep). De instructeurs staan altijd bij de kinderen in het water om hen persoonlijk te kunnen helpen met de zwemslagen.

 

 


123jump leren duiken

 

 

123jump-zeil-duiken

 

 

123jump-glij

 

 

123jump-buik